Contact

Neem contact op om een bestelling te plaatsen.

06 52 36 47 69

larosabaking@outlook.com

Zwijndrecht, Nederland 

Sociale Media
 

About me

Het gezicht achter LaRosa

Over Roos

Ik ben Roos de Witte, de gepassioneerde bakster achter LaRosaBaking. Sinds kleins af aan ben ik erg geïnteresseerd in de patisserie, waarbij ik al snel droomde over mijn eigen patisserie LaRosa.

Op mijn tiende bedacht ik de naam LaRosa, wat afleid van mijn volledige naam “Rosa Catharina de Witte”.

In 2018 ben ik mijn Instagram account begonnen. Waar ik foto’s op deel van mijn pasteries. Dat vind ik zo leuk om te doen. Dat ik inmiddels bestellingen aanneem, zodat meer mensen de LaRosa gebakjes kunnen proeven.

mijn opleidingen

 

Toen ik op de basisschool zat bakte ik elk weekend lekkere nieuwe recepten voor mijn familie. Daar haalde ik zo veel plezier uit dat ik zo snel mogelijk een opleiding wilde volgen waar ik meer kon leren van de bakkerij.

Daarom heb ik vmbo-t gedaan op de Horeca Vakschool Rotterdam. Waarbij ik mijn eerste bakcertificaten heb behaald. 

Momenteel zit ik op Curio in Breda, waar ik de opleiding leidinggevende bakkerij volg. In het eerste jaar heb ik stage gelopen bij Patisserie Linnick in Amsterdam. 

In het tweede jaar van mijn opleiding ga ik stage lopen bij het Amstel Hotel in Amsterdam. Daar ga ik in de patisserie werken van het hotel. 

Diplomering 

Diploma uitreiking van mijn eerste bakcertificaten

Robèrt Van Beckhoven

In de 4e van de horecavakschool (toen ik 15 was) heb ik stage gelopen bij Robèrt Van Beckhoven. Bij Robèrt heb ik super veel ervaring opgedaan. En heel veel geleerd. 

Deze stage is mij zo goed bevallen waardoor ik steeds meer van de bakkerij ben gaan houden. 

Patisserie LinNick

Momenteel loop ik stage bij Patisserie Linnick in Amsterdam. Dit is mijn tweede stage plaats. Hier leer ik hele andere dingen als bij Robèrt. Elke bakkerij/patisserie is anders waar je veel van kunt leren. Bij Linnick leer ik de mooiste en strakste gebakjes maken.

Wedstrijden

Feb 2022, Breda

Ik heb mee gedaan aan de Jeugd Vakwedstrijden in de klasse Uitvoerend Banketbakker. Dit was voor mij de eerste keer dat ik mee deed aan een “Bak” wedstrijd. 

 

De opdracht was om 6 gebakjes in te leveren en 8 stukwerk. Voor het stukswerk heb ik Madeleines gemaakt met een klein beetje citroen. 

 

 

Voor het gebak heb ik het Passion Kroongebak gemaakt. Dit gebakje heb ik helemaal zelf ontworpen. 

Het passion kroongebak is opgebouwd uit verschillende laagjes. De bodem is gemaakt van  Sabé Breton (sloffendeeg). Daarop zit een laagje passievruchtganache. De spiegelbol is gemaakt van een zijdezachte chocolademousse, met daarin een intrieur van passievrucht cremeux. Het gebakje is afgewerkt met een chocoladespiegel. Met als decoratie een bloem gemaakt van oliebeslag. 

 

Met de wedstrijd ben ik 3e geworden! Een prestatie waar ik trots op ben!

 

Wil je zelf het Passion Kroongebak proeven? Bestellen kan via deze website, of de link hieronder.

 

laRosa Baking